Tips over Microsoft Word vind je op Werken met Word
TIPS

DATABASES

QUERIES

FORMULIEREN

RAPPORTEN

MODULES

FORUM
NIEUW BERICHT


CONTACTZOEKEN
 

Forum

Stelling : Naming conventions in databasetabellen?
Gepost door : K.W.
Datum gepost : 8-2-2009
 

Hoe kan ik het beste mijn tabellen en velden definieren? Ik weet al dat het lastig is als je spaties gebruikt. Heeft iemand hier misschien een tip voor?

 
  Reageer op deze stelling
Reactie : Re: Naming conventions in databasetabellen?
Gepost door : Beheerder
Datum gepost : 8-2-2009
 

Geen spaties gebruiken is inderdaad wel zo handig. Wat ik verder altijd zoveel mogelijk toepas, is unieke veldnamen te gebruiken. Niet alleen uniek binnen de tabel, maar ook binnen de gehele database. Nu weet ik dat er ook andere manieren zijn (bijvoorbeeld alle autonummers gewoon 'ID' te noemen, omdat er dan meer generieke functies geschreven kunnen worden), maar vooral wanneer je snel en eenvoudig query's wilt maken, zijn unieke namen in de gehele database handig.

Tabel BEDRIJVEN
BedrijfID
Bedrijfsnaam
Vestigingsplaats
BedrijfActief

Tabel CONTACTPERSONEN
ContactpersoonID
CP_BedrijfID
Voornaam
Achternaam
Woonplaats

Het mag in deze structuur al duidelijk zijn dat er een relatie ligt tussen beide tabellen. Door het veld CP_BedrijfID te noemen (prefix met een tabelalias), is dit meteen duidelijk.

Wat is nu het grote voordeel? Als ik een query maak via de wizard, kan beide tabellen erop slepen en van beide * kiezen, zonder dat ik daarna de velden nog met tabelnaam hoef aan te roepen. (Anders zou ik daarna het veld moeten aanroepen met bijvoorbeeld Bedrijf.ID en Contactpersoon.ID. Nu kan ik gewoon BedrijfID benaderen). Het lijkt wat extra tikwerk, maar mijn ervaring is dat ik zowel in code als in formulier en rapportontwerp veel minder fouten maak.

 
  Reageer op deze stelling